Ka šta trava, voda i aromatično bilje ostave svoj prirodan pečat na aromu sira tako i misto odrastanja ostavi neke specifične kulinarske ali i prehrambene navike. Živin sa čovikon koji misli da je al dente vrsta jela, načelo jedi malo, raznovrsno i zdravo bilo mu je prekomplicirano a servirati mu   Nastavi ...

Kategorija: Teme

Kapetanova kuća je restoran koji je spoj jednostavne kuhinje i nevjerovatne strasti vlasnika… Ko bi otvorio restoran morske kuhinje u sred kontinenta, u kojem nastoji naglasiti kvalitet tradicionalne kuhinje a ne ambicije i talenat kuhara, ako ne nadasve strastvena osoba!? Tamo nećete naći ekskluzivna jela ali kada želite osjetiti mirise   Nastavi ...

Kategorija: Predstavljamo

Mada već neko vrijeme ozloglašena zbog toga što navodno sadrže i mnogo holesterola, jaja su su dobar izbor za doručak. Brojni naučnici i nutricionisti pokušavaju ispraviti ovu nepravdu i neka od novijih istraživanja pokazuju da je konzumiranje jaja sigurno te da jedno jaje dnevno neće naškoditi zdravlju – kako i   Nastavi ...

Kategorija: Teme

Korisnici Tanjir.ba aplikacije mogu, od nedavno, naručivati hranu i sa svojih mobitela koji rade na Android OS-u, koristeći Tanjir.ba aplikaciju. Tanjir.ba aplikacija će vam otkriti sasvim novi način naručivanja hrane. Tanja Madžarević, voditeljica projekta Tanjir.ba objasnila je kako korisnici mogu na jednostavan način pregledati ponudu omiljenih restorana sa posebnim kategorijama   Nastavi ...

Kategorija: Na tanjiru

Jutarnji obrok je važan za tijelo. Ko izostavlja doručak, obično se oseća nedostatak energije za obavljanje dnevnih obaveza. Zato je kvalitetan doručak obavezan. Rano ustajanje i trka sa vremenom ne bi vam trebali biti izgovor. Radije se naviknite da ustajete malo ranije kako biste imali više vremena za pripremu doručka,   Nastavi ...

Kategorija: Teme

Gotovo je neobjašnjivo kako od samo nekoliko običnih sastojaka, brašna, vode i kvasca, može nastati nešto tako fino kao hljeb. Tih nekoliko sastojaka osnova su za raznovrsna tijesta od kojih su različite kulture mijesile raznovrsne hljebove. Predrag Matvejević u knjizi Kruh naš otkriva kako je tijesto od brašna i vode,   Nastavi ...

Kategorija: Teme

Novi recepti

Losos s mentom i...

Objavljeno 8 - jan - 2013

1 Komentar

Brzo i jednostavno –...

Objavljeno 17 - dec - 2012

0 Komentara

Koh od plazma keksa

Objavljeno 5 - maj - 2012

0 Komentara

Američki palačinci

Objavljeno 17 - apr - 2012

0 Komentara

Novi postovi

Slatko-gorka istina o šećeru

Objavljeno 16 - aug - 2013

0 Komentara

Naučite jesti polako

Objavljeno 15 - feb - 2013

0 Komentara

Ta divna vanilija…

Objavljeno 22 - jan - 2013

0 Komentara

Praznična pogača

Objavljeno 10 - jan - 2013

0 Komentara

Prijatelji

  • Doživi grad u sniženju
  • http://www.tanjir.ba
  • Knjižara modernog duha - knjiga.ba
  • Leftor Web apps & hosting