Kapetanova kuća je restoran koji je spoj jednostavne kuhinje i nevjerovatne strasti vlasnika… Ko bi otvorio restoran morske kuhinje u sred kontinenta, u kojem nastoji naglasiti kvalitet tradicionalne kuhinje a ne ambicije i talenat kuhara, ako ne nadasve strastvena osoba!? Tamo nećete naći ekskluzivna jela ali kada želite osjetiti mirise mora i tradicionalne kuhinje, bolji restoran nećete naći u blizini. Jelovnik se sastoji od tradicionalnih supa, nekoliko vrsta tjestenina i bruschetta, salata od hobotnice i lignji i specijaliteta zbog kojih morate posjetiti ovo mjesto – ribe sa žara: brancina, grdobine, orade i zubatca.

Vinska lista, koja je obično nedostatak bh. restorana, u ovom restoranu je više nego solidna. Dino, vlasnik restorana, je sommelier koji će vam rado objasniti koje od 34 vrhunska vina se slaže sa jelom koje ste naručili. Mada se vinska karta sastoji od stranih, vrhunskih, vinskih etiketa, on će vam sigurno hvaliti vina Vinarije Čitluk, Vinarije Matić i Vinarije Nuić te malo poznata, hercegovačka ali ekskluzivna vina Vinarije Gentille koja se rade u relativno malom broju od 20.000 boca. Pitate se koja je cijena za vina Vinarije Gentille – ništa veća nego cijena vina koja obično naručujete u restoranu.

To nije sve. Gosti utorkom naveče mogu degustirati odabrana vina koja nudi Wine Shop, specijalizovana radnja vina, finih čokolada i raznovrsnih artikala vezanih za vinsku kulturu.

Naš savjet – posjetite ovo jedinstveno mjesto koje se nalazi u staroj Bankerovoj. Senzacionalna hrana i vrhunsko vino će vam razbuditi osjete i kraju večeri ćete stvarno osjetiti miris mora.

Kategorije: Predstavljamo

Komentariši


Novi recepti

Losos s mentom i...

Objavljeno 8 - jan - 2013

1 Komentar

Brzo i jednostavno –...

Objavljeno 17 - dec - 2012

0 Komentara

Koh od plazma keksa

Objavljeno 5 - maj - 2012

0 Komentara

Američki palačinci

Objavljeno 17 - apr - 2012

0 Komentara

Novi postovi

Slatko-gorka istina o šećeru

Objavljeno 16 - aug - 2013

0 Komentara

Naučite jesti polako

Objavljeno 15 - feb - 2013

0 Komentara

Ta divna vanilija…

Objavljeno 22 - jan - 2013

0 Komentara

Praznična pogača

Objavljeno 10 - jan - 2013

0 Komentara

Prijatelji

  • Doživi grad u sniženju
  • http://www.tanjir.ba
  • Knjižara modernog duha - knjiga.ba
  • Leftor Web apps & hosting