Heartland je restoran u samom centru Tuzle, na adresi Kazan Mahala 10. Jedan od rijetkih restorana u koji ćete se, nakon što ste ga otkrili, stalno vraćati. Razlog tome je enterijer kao stvoren za odmor, čiji se osoben stil može opisati kao elegancija puna finih, starinskih detalja, te naravno jelovnik na kojem ćete naći pizze i sendviče iz krušne peći, nekoliko vrsta tjestenine, lasagne, omlete, salate i naravno nezaobilazne dezerte. Sve to zadovoljit će i one, naročito zahtjevne goste.

Oni će u restoranu naći nabrojane specijalitete talijanske kuhinje čiji su sastojci obavezno svježi, raznovrsna tijesta koja se sva rade u kuhinji restorana, sasvim solidnu vinsku kartu te cijene zbog kojih vas neće, nakon obroka, zaboliti stomak.

Sam naziv Heartland vezan je za Rotterdam u kojem su vlasnici živjeli desetak godina. Kada su se vratili u Tuzlu, odlučili su otvoriti restoran. Bila je to mala avantura – našli su staru, oronulu kuću koju su u cjelosti obnovili, nakon čega su otvorili vrata restorana kog su nazvali Heartland. Heart kao srce, te Heartland kao naziv restorana u okolini Rotterdama, u kojem su radili.

Heartland je zaista mjesto koje morate posjetiti, otići na kafu ili nešto fino jesti, mjesto na kojem ćete se odmoriti i napuniti baterije, nakon čega će i vama Heartland ostati blizu srca.

Za kraj, spot Maye Sar koji je rađen u restoranu Heartland.

Kategorije: Predstavljamo

Komentariši


Novi recepti

Losos s mentom i...

Objavljeno 8 - jan - 2013

1 Komentar

Brzo i jednostavno –...

Objavljeno 17 - dec - 2012

0 Komentara

Koh od plazma keksa

Objavljeno 5 - maj - 2012

0 Komentara

Američki palačinci

Objavljeno 17 - apr - 2012

0 Komentara

Novi postovi

Slatko-gorka istina o šećeru

Objavljeno 16 - aug - 2013

0 Komentara

Naučite jesti polako

Objavljeno 15 - feb - 2013

0 Komentara

Ta divna vanilija…

Objavljeno 22 - jan - 2013

0 Komentara

Praznična pogača

Objavljeno 10 - jan - 2013

0 Komentara

Prijatelji

  • Doživi grad u sniženju
  • http://www.tanjir.ba
  • Knjižara modernog duha - knjiga.ba
  • Leftor Web apps & hosting