Horoskop o prehrani: Vodolije jedu iz dosade, Ribe trebaju paziti na doručak


OBJAVIO/LA:Edin Sofić DATUM: subota, 12. septembar 2015.
Otkrijete prehrambene navike horoskopskih znakova.

Horoskop o prehrani: Vodolije jedu iz dosade, Ribe trebaju paziti na doručak 

OVAN: Nestrpljivi gurmani

Zbog vaše zapaljive prirode, lako sagorijevate kalorije i ne trebate izgubiti puno na težini. Imati ubrzan metabolizam. No, kada ugledate finu trpezu, ne možete odoljeti. Često patite zbog sjedaćeg načina života, zbog čega vam se savjetuje sedmični post. Jedite mnogo voća i pijte tekućine, posebno čaj od preslice koji će vam pomoći ukloniti nadutost. Čorbe od povrća i integralne žitarice počnite uvoditi u neki drugi dan u nedjelji i tako ćete početi stvarati navike zdravog življenja. Ne budite nestrpljivi prilikom jedenja jer posljedice toga dugo se vide na vašem tijelu.

BIK: Zodijački sladokusci

Boreći se protiv svoje težine, Bikovi većinom života vode bitku za dobru liniju. Problem je što prejedanje poistovjećuju s uživanjem. Poznati zodijački gurmani vole kuvati i peći, kako za sebe, tako i za svoje najbliže. Možete imati najbolje od svega, možete jesti sve, ali ne puno! Slatka jela zamijenite voćem u kombinaciji s integralnim keksima. Takođe, u trenucima krize, neka vam se uvijek pri ruci nađe suvo voće. Od mesa ne trebate odustati, samo ga spravljajte bez masnoća, a povrće pecite na grill tavama, takođe bez ulja.

BLIZANCI: Jedu s nogu

Ako imate problema s težinom, to je vjerovatno zato što jedete u hodu. Nije vam stalo do hrane i o njoj ne razmišljate. Zbog toga se često hranite nezdravo. Trebali biste osvijestiti dobrobiti hrane i u svoje obroke uključiti hranu koja pomaže vašem zdravlju. Prilikom naručivanja sendviča odlučite se za onaj sa salatom i integralnim hljebom. Vašem organizmu odgovara i bijelo meso, jogurti i sir. Uživajte češće u salatama u koje ste dodali komadiće piletine ili puretine, ili u grčkoj salati sa slanim sirom. Imate predispozicije za najugodniji znak u zodijaku.

RAK: Začinjaju emocijama

Volite kuvati, a za vas najbolji dio procesa u kuhinji je dekoracija tanjira. Volite lijep sto koji mami i mirisima i izgledom. U vašoj kuhinji vladaju emocije, pa im se često potkrade jedenje bez potrebe. Kada usvojite ideju da hrana nije utjeha, vaša figura će profitirati. Vaša slaba tačka su kolači i grickalice. Ako ispečete tortu, nemojte je cijelu pojesti sami! Mjesečeva dijeta je stvorena za vas koji ste u vlasti ovoga planeta. Tada ispijajte čaj, vodu i pokušajte razlučiti svoja unutrašnja stanja.

LAV: Kraljevi delikatesa

Teške namirnice, pripremljene kao za kralja i kraljicu – najfiniji sirevi, suvomesnati proizvodi, bifteci te slasne čokoladne torte. Možda ne jedu zlatnom kašikom, ali vole samo najfinije komadiće “zlata” na svome tanjiru. Kada jedu lošije, tako se i osjećaju. Zvijezde pak savjetuju više boja na tanjiru. Zelena, žuta, crvena – neka sve pršti od zdravog šarenila. To je pravi luksuz za organizam! Takođe iskušajte kinesku ili tajlandsku kuhinju koje bi vam mogle biti ukusne zbog čudnih spojeva slatkog i kiselog. Probajte ih!

DJEVICA: Vitki i zdravi

Vi ste svjesni zdravlja koje dolazi iz namirnica koje svakodnevno konzumiramo. Uz zdravu prehranu obično se i bavite tjelovježbom, poput joge ili pilatesa. Djevice su najčešće toliko vitke da im treba dijeta za debljanje. Vaša eventualna slaba karika su poroci, poput alkohola ili cigareta. Vama treba samo više sna i manje izlazaka. Pijte voćne sokove i čaj od sljeza i bazge kako biste pročistili svoje disajne puteve. Jedan dan u nedjelji postite, ali uz sokove od svježeg voća i povrća. Na praznike nemojte pretjerivati s tortama i kolačima. Za vas su i dva komada slastica puno.

VAGA: Zavodljive obline

Kada se debljate, višak vam srećom odlazi na prava mjesta. Ipak, suzdržite se od velikih količina mesa i priloga. Volite se družiti uz hranu, pa vam se dogodi da za stolom sjedite nekoliko sati i – jedete! Kasnije se danima oporavljate. Ipak, ako to činite, ne zaboravite da je ključna riječ - ravnoteža. Odlučite se za grejp-dijetu ili se odlučite za deset dana posta u mjesecu. U svoj organizam unosite više tekućine! Takođe, jedite kisele namirnice, koje u svoj meni možete najbolje uvrstiti kroz salate. Umjesto voćnih kolača jedite voćne kompote.

ŠKORPIJA: Iz krajnosti u krajnost

Iligladuju, jedu laganu hranu, nemaju potrebu za ozbiljnim obrokom ili napadaju sve pred sobom i sami jedu za dvoje. Škorpije imaju apetit koji često zavisi o vanjskim, s kuhinjom nevezanim faktorima. Radi celulita koji ih napada i smeta tokom ljeta, savjetuje se ispijanje zelenog čaja u što većim količinama. Laneno ulje će takođe pomoći i sprati sve naglo nakupljene masnoće. Zbog svoje nesalomljive snage, Škorpije su najbrojniji u teretanama. Za vaš organizam dobri su voćni kokteli, kombinirani s malo mlijeka.

STRIJELAC: Hrana na meti

Pripadnici ovog znaka vole jesti izvan kuće. Bilo da su u društvu, na romantičnoj večeri ili u gradu, kada jedu usput. Nisu ljubitelji rada u kuhinji, ali vole ozbiljan obrok koji nije poslužen na kartonskom tanjiru. Poznati su po svojoj akciji i ljubavi prema sportu pa im linija nije slaba tačka. Iako ih neredovna prehrana zna pretvoriti u “bucmaste veseljake”. Nakon svojih aktivnosti oni hrle prema hladnjaku, što ih kasnije ljuti. To nije problem ako u hladnjak pospremite zdrave namirnice ili kuvana jela. Više variva i čorbica je sve što trebate za zdrav izgled.

JARAC: Riba je tajna

Vaša prirodna linija je zavidna. Vi volite jela koja se brzo spravljaju, ali koja su zdrava. Zato je vaš idealan meni riblji! Volite je kuvanu i pečenu, a najviše uz dodatak domaćeg povrća. Češće ste više samokritični nego što biste trebali biti. Izgledate svježe i ten vam je uvijek čist. Zodijak upozorava na vježbe za bokove i noge; ne zaboravite aerobne discipline - hodanje, trčanje, plivanje, biciklizam itd. Vi ih trebate previše - samo kako biste se zabavili i pokazali kako vam dobro stoji trenerka.

VODOLIJA: Maratonski obroci

Vi imate tendenciju nekontrolisanog jedenja, ali samo u društvu! Kako ne podnosite dosadu, često je kratite odlaskom u restorane u kojima volite probati svega pomalo. Srećom, dosadu kratite i sportom, pa se nalazite u ravnoteži. Često su Vodolije degustatori ili šefovi kuhinja, ali onih koje nude nešto posebno i drukčije. Sve drugo za vas nije vrijedno pažnje. Priređujte si više malih obroka i jedite slastice koje uključuju kombinacije s voćem; najbolje kolače od sira i npr. jagoda ili šumskih bobica. Iskoristite svoju maštu kuvajući kreativno!

RIBE: Ljubitelji tjestenina

Volite slatkiše i masnu hranu, poput tjestenine prekrivene s nekoliko vrsta rastopljenog sira. Za štednjakom se osjećate opušteno i prirodno. Nakupljene kilograme najlakše ćete izgubiti plesom! Izaberite omiljeni stil i, umjesto novog menija, odredite dva dana u nedjelji za odlazak na ples. Tu se krije vaša figura iz snova, ali i osmijeh koji će raspršiti vaša sanjiva stanja. Poznati ste kao ljubitelji doručka, pa u ovaj obrok unesite više “pročišćivača” organizma. Osim prepečenca s medom, pojedite šoljicu pirea od jabuke ili marelice i popijte sok od citrusa.

Izvor: Slobodna Dalmacija


Kako odabrati najbolju lubenicu
Pogrešan odabir lubenice može, umjesto trenutaka uživanja, biti uzrok frustracije i uzalud potrošenih novaca. Zato je važno znati prepoznati k... Saznaj više

Hurme - voćno blago Srednjeg istoka
Hurma, ili "pustinjski hljeb" kako je arapi vole zvati jer je bogata šećerom, vlaknima i proteinima, slatko je voće za koje se vjeruje da poti... Saznaj više

Upoznajte restoran La Perla
Sarajevski restoran La Perla uspješno radi od 2010. godine. Tajna tog uspjeha je fantastična ponuda domaćih i italijanskih jela, a kada je kuhin... Saznaj više

Zdravstvene prednosti kurkume
Kurkuma je porijeklom iz Indonezije i južne Indije, gdje se bere preko 5.000 godina. Tradicionalno je bila poznata kao ''indijski šafran'' zbog s... Saznaj više

Je li dobar taj kikiriki puter ili šta?
Jedan od mojih prijatelja već neko vrijeme je navučen na kikiriki puter. Uprkos stigmi koja na našim prostorima prati ovaj proizvod (kalorična... Saznaj više
Pregledaj sve