Sezona je…


OBJAVIO/LA:Adisa Muratovic DATUM: petak, 25. april 2014.
Obradujte vaš organizam svježim voćem i povrćem

Vaše tijelo treba brojne hranjive tvari kako bi normalno funkcionisalo. Zato svakodnevno morate unositi raznovrsnu hranu… a može li biti raznovrsnije od sve hrane kojom nas proljeće svake godine obraduje!?

Sezonsko voće i povrće je svježe, obično organsko, ukusnije i naravno kvalitetnije nego ono koje ćete tokom cijele godine naći u marketu. Zasada su to razne salate i samorastuće bilje ali narednih nekoliko mjeseci otkrivat ćete svu raznolikost boja i okusa koja će se naći na vašem stolu.

Sezona voća i povrća obično je kratka i nećete stići zasititi se a naročito ne zasititi vaše tijelo. Jedite voće i povrće pet puta dnevno, svježe, kao salatu ili kuhano… i ako ga već morate termički obraditi, radite to na način koji će sačuvati najveći dio hranjivih sastojaka – kuhajte ga nad kipućom vodom.


Kako odabrati najbolju lubenicu
Pogrešan odabir lubenice može, umjesto trenutaka uživanja, biti uzrok frustracije i uzalud potrošenih novaca. Zato je važno znati prepoznati k... Saznaj više

Hurme - voćno blago Srednjeg istoka
Hurma, ili "pustinjski hljeb" kako je arapi vole zvati jer je bogata šećerom, vlaknima i proteinima, slatko je voće za koje se vjeruje da poti... Saznaj više

Upoznajte restoran La Perla
Sarajevski restoran La Perla uspješno radi od 2010. godine. Tajna tog uspjeha je fantastična ponuda domaćih i italijanskih jela, a kada je kuhin... Saznaj više

Zdravstvene prednosti kurkume
Kurkuma je porijeklom iz Indonezije i južne Indije, gdje se bere preko 5.000 godina. Tradicionalno je bila poznata kao ''indijski šafran'' zbog s... Saznaj više

Je li dobar taj kikiriki puter ili šta?
Jedan od mojih prijatelja već neko vrijeme je navučen na kikiriki puter. Uprkos stigmi koja na našim prostorima prati ovaj proizvod (kalorična... Saznaj više
Pregledaj sve