Jesen na tanjiru


OBJAVIO/LA:Adisa Muratovic DATUM: nedjelja, 05. oktobar 2014.
Iskoristite bundevu na različite načine

 

  

 

S DOLASKOM jeseni pojavile su se i prekrasne bundeve. U svojim različitim oblicima, bojama i okusima savršena su namirnica za one maštovite. Bundeva će obogatiti svaki obrok, bez obzira radilo se o kašici za vašu bebu, doručku, ručku, večeri ili desertu. Ukoliko niste ljubitelj bundeva, dajte im još jednu priliku, nećete požaliti.
 
Kašica od bundeve svidjet će se svakoj bebi. Prirodna slatkoća čini tikvu primamljivom i malima i velikima. Dovoljno je bundevu skuhati ili ispeći, izgnječiti vilicom ili usitniti u blenderu. Naravno, pobrinite se da bundeva bude iz ekološkog uzgoja. Od bundeve možete pripremati guste juhe, dodavati ju u variva, a poslužit će i kao odlična zamjena mesu u jelima poput lazanja i raznih vrsta složenaca.
 
Bundevu možete i popiti. Dodajte kuhanu bundevu i sjemenke bundeve u voćne sokove i smoothie-je i poslužit će kao vrlo zdrav doručak sa niskom kalorijskom vrijednosti koji će vas dugo držati sitima.
Jeste li koristili bundevu kao prilog? Izrežite ju na kockice, začinite i pecite u pećnici na masnom papiru i poslužite uz meso umjesto krumpira. Bundevu također možete dodati prilikom pripreme palente. Bundeva će dati prekrasnu narančastu boju ovom ukusnom prilogu. Ovu poznatu jesensku namirnicu možete koristiti i u priremi slastica, dodavati u biskvite, pripremati kreme i pudinge i slatke ili slane savijače.

 


Kukuruzni krekeri sa sjemenkama
Brzo, zdravo i veoma ukusno
Foto: Sandra Rončević Sastojci: 130 g kukuruzne krupice (za palentu, ali ne...
Saznaj više

Sirovi desert od ananasa
Brzo, jednostavno i ukusno
Sastojci: -1/2 ananasa -1 šolja sirovih badema ili indijskih oraščića -2 ka&sca...
Saznaj više

Brza plazma torta
Brza i nepečena torta sa plazma keksom
Sastojci: 150 gr plazma keksa u komadima 400 gr mljevenog plazma keksa 2 kesice &...
Saznaj više

Snježne loptice
Lagane božićne 'slatkice' za koje ne treba pećnica
Božićni kolači, keksići i druge slastice neizostavan su dio blagdana, a kako biste...
Saznaj više

Energetske pločice na jednostavan način

Sastojci: Bademi, urme i suvo grožđe. Prirema: Priprema ovih energetskih pločica je jako jednostavna. Sve tri namirnice, u istim ko...
Saznaj više
Pregledaj sve